Potraviny, Strana 5
Značky
Sušená cibule se dá použít do všech pokrmů místo čerstvé cibule. Opatrně při smažení, snadno se připálí.
Herba urticae Příprava nálevu (platí pro listy, květy a natě):Jedna až dvě čajové lžičky se přelijí 1/4 litrem vroucí vody, nechají se v zakryté nádobě 15 minut odstát a scedí...
Složení: mandle 27%, mléčná čokoláda 73% (cukr 35.8%, kakaové máslo15,0%, sušené mléko - prášek 9,9%, kakaová hmota 5.1%, syrovátkový prášek 4,7%, laktóza 1,8%, Leštící...
Blanšírované mandle jsou mandle zbavené slupky. Ať už se rozhodnete tyto oříšky s nasládlou chutí využít jakkoli, můžeme vám zaručit, že se do nich jednoznačně zamilujete.
Tento zeleninový vývar v prášku neobsahuje výtažek z droždí pro zvýraznění chuti. Výraznou chuť mu dodává vysoký podíl několika druhů zeleniny a koření. Od konvenčních výrobků...
Capsicum frutescens Typické použití - do asijské a jihoamerické kuchyně.Složení: chilli mleté - středně pálivé
Konopný protein je jemná moučka z konopného semínka, ze které byl částečně lisováním za studena odstraněn olej. Obsahuje 50 % bílkovin, 20 % vlákniny a významné množství...
Koření do perníku je tradiční směs perníkového koření, která se v Mělnické Vrutici vyrábí už od nepaměti a je také součástí mnohých průmyslově vyráběných perníků. Na obalu je...
Použití: 1 až 2 čajové lžičky zalijte 250 ml vroucí vody, dochutit dle chuti například rostlinným mlékem a sladidlem Složení čekankový kořen 100%
Uzená paprika se používá ke všem masitým pokrmům, k zelenině, do polévek, pomazánek, kde se hodí její uzená chuť. Vhodná je také např. do gulášů, marinád k masu.
Čisté kakaové máslo používáme do polev a pralinek z bílé čokolády či karobu. Je vynikající na ošetření suché pleti, do domácích mastí a do koupele.
Jemná mléčná poleva na zdobení cukroví, polévání bábovek, přípravu desertů a podobně. Neobsahuje žádné náhražkové tuky, ale pouze pravé kakao, mléko a přírodní třtinový cukr....
Nové koření se také nazývá „všekoření“ (allspice). Používá se do marinád, polévek, k nakládané zelenině, do svařeného vína i perníku.