Ocet kvasný lihový 10%

Neohodnoceno
Značka: aromka
28 Kč / kg
Skladem (>5 kg)

Ocet kvasný 10% je vyrobený přírodním kvasným procesem lihu pomocí octových bakterií, převážně rodu Acetobacter, typické chuti je docíleno využitím bukových hoblin, které jsou octem skrápěny.

 

Detailní informace

Detailní popis produktu

Ocet 10% se získá naředěním kyseliny octové o koncentraci 12-14%, která vznikne jako produkt kvasného procesu. Oproti běžnému octu 8% je koncentrovanější a není barven karamelem E150c. Proto má bílou průhlednou barvu a je někdy nazýván jako bílý ocet nebo bezbarvý ocet. Ocet je používán jako konzervační prostředek nebo okyselující prostředek. V teplé i studené kuchyni najde uplatnění při výrobě omáček a zálivek. Díky použití octa je možné připravit lahůdky typu zavináčů, pečenáčů. Ocet je také nezbytnou součástí při průmyslové výrobě hořčice a kečupu.

Díky vyšší koncentraci je vhodným dezinfekčním nebo čistícím prostředkem. Může se využívat jako prostředek odstraňující zápach v pračce, kanalizacích a v neposlední řadě také jako prostředek k dezinfekci drobných ran. Ocet 10% používáme jako základ pro výrobu octových čističů, které naleznete v naší nabídce. Dále jsme připravili podrobnější informaci k používání octa jako přípravku na hubení plevele - Je kyselina octová herbicid na plevel?.

Veškeré informace se dozvíte v našem článku Výroba a použití kvasného lihového octa.  

Před použitím k přímé spotřebě doporučujeme ocet naředit vodou v poměru cca 1:4.

Složení: ocet kvasný lihový

Nutriční hodnoty ve 100 g: energetická hodnota 116 kJ, tuky 0 g, sacharidy - z toho cukryく0,6 g, bílkovinyく0,1 g, sůlく0,01 g

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Stáčené - oleje a octy
Hmotnost: 1 kg