Káva, čaj, bylinky, koření, ochucovadla
Novinka
ento ocet se vyznačuje šetrným přírodním způsobem výroby. Připravuje se z nesířeného bílého vína vyrobeného z bio hroznů, zraje v dřevěných sudech a při výrobě není zahříván. Je...
4422
Novinka
Osvěžující a chladivá bylinná směs s citronovou trávou, mátou peprnou a kardamomem. Právě kardamom propůjčuje této aromatické směsi tu správnou kořeněnou chuť. První sluneční...
4489
Novinka
Jemná směs bylinek zachutná i těm nejmenším kuřátkům. Každý doušek pohladí bříško maličkým raráškům a maminkám vykouzlí úsměv na tváři. Lásku, pocit bezpečí a péči dávají...
4431
Novinka
Toto pesto pro gurmány je vyráběno podle tradičního italského receptu a vyniká velmi vysokým podílem piniových semínek a čerstvé bazalky. Dochuceno je pravým parmezánem a...
4377
Novinka
Toto výběrové pesto je vyráběno podle tradičního italského receptu a vyniká velmi vysokým podílem čerstvé bazalky. Dochuceno je piniovými oříšky a vlašskými a kešu ořechy. Pesto...
4380
Novinka
Když je člověk správně odpočatý, jde hned všechno snáz. Tato harmonická čajová směs vám k tomu může pomoci.18 nálevových sáčků à 1,5 g
Návod k přípravě: čajový sáček na šálek...
4495
Z nebe padají vločky, hrají koledy a každý z nás se zase na chvilku stává tím malým dítětem, které se těší na Vánoce. Vychutnejte si tento bylinný čaj a nalaďte se na...
1568
Novinka
Bobule bezu podporují přirozenou obranyschopnost organismu a mají antioxidační účinky.
Složení
100% šťáva z plodu bezu černého*, sacharóza, antioxidant: kyselina citronová...
4045
Novinka
Tato krajová specialita se připravuje výhradně v severoitalské provincii Modena. Vyrábí se zkvašením šťávy vybraných odrůd bio hroznového vína (Trebbiano, Lambrusco a další...
4392
3041
Novinka
Rostlina podobná bodláku, která má velmi dobré regenerační účinky na vaše játra i trávící soustavu.
4030
švestky v (polo)tekuté podobě jsou ostřejší než slivovice s vychytanou chutí inspirovanou tradičními českými povidly.
V naší omáčce ucítíte intenzivní chuť čerstvých...
4513
Novinka
Země původu: Japonsko
Vhodný k dochucování luštěninových, či obilninových pomazánek, do salátů
Švestičky Umeboshi - jak jsou u nás často nazývány, jsou peckovité plody stromu...
4374
Novinka
Máme 2 druhy medu:
Med květový tekutý 1 kg
Med květový pastovaný 1 kg
3353
Listy rozmarýnu jsou velmi aromatické silné koření. Typickou příchuť dává jehněčím, skopovým a kuřecím pokrmům. Používá se ke kořenění zvěřiny, do marinád, rajčatové...
1601
1748
Novinka
Sušená cibule se dá použít do všech pokrmů místo čerstvé cibule. Opatrně při smažení, snadno se připálí.
2144
Novinka
Herba urticae
Příprava nálevu (platí pro listy, květy a natě):Jedna až dvě čajové lžičky se přelijí 1/4 litrem vroucí vody, nechají se v zakryté nádobě 15 minut odstát a scedí...
4416
Příprava nálevu (platí pro listy, květy a natě):Jedna až dvě čajové lžičky se přelijí 1/4 litrem vroucí vody, nechají se v zakryté nádobě 15 minut odstát a scedí se. Nálev se...
434
Příprava nálevu (platí pro listy, květy a natě):Jedna až dvě čajové lžičky se přelijí 1/4 litrem vroucí vody, nechají se v zakryté nádobě 15 minut odstát a scedí se. Nálev se...
437
Kurkuma (indický šafrán) obsahuje žlutá barviva, díky kterým ji můžeme použít tam, kde se používá šafrán. Na rozdíl od šafránu je barvivo kurkumy rozpustné v tucích a je jiné....
1131
Novinka
Capsicum frutescens
Typické použití - do asijské a jihoamerické kuchyně.Složení: chilli mleté - středně pálivé
3428
Novinka
Koření do perníku je tradiční směs perníkového koření, která se v Mělnické Vrutici vyrábí už od nepaměti a je také součástí mnohých průmyslově vyráběných perníků. Na obalu je...
2300
Lahůdkové droždí se vyrábí na substrátu bohatém na cukry - může to být třeba melasa. Kvasinky Saccharomyces cerevisiae se nechají několik dnů pomnožit. Potom se směs suší do...
482
Novinka
Použití: 1 až 2 čajové lžičky zalijte 250 ml vroucí vody, dochutit dle chuti například rostlinným mlékem a sladidlem
Složení
čekankový kořen 100%
2816
Novinka
Kari je orientální směs koření, která se vyskytuje v mnoha variantách. Každá indická hospodyně míchá vlastní Kari. Kari je směs indického typu zjemněná tak, aby byla přijatelná...
2705
Novinka
Uzená paprika se používá ke všem masitým pokrmům, k zelenině, do polévek, pomazánek, kde se hodí její uzená chuť. Vhodná je také např. do gulášů, marinád k masu.
2150
Maca prášek BIO
Maca je kořenová rostlina typu ředkvičky nebo tuřínu, která roste vysoko v andských horách, kde ji již po staletí místní obyvatelé hojně využívají jako...
1967
Římský kmín – šabrej – je příbuzný kmínu kořennému. Má mnohem pronikavější, ostřejší vůni a chutná poněkud ostře. Používá se především v indické kuchyni, v Mexiku a severní...
1604
Novinka
Nové koření se také nazývá „všekoření“ (allspice). Používá se do marinád, polévek, k nakládané zelenině, do svařeného vína i perníku.
2147
Bobkový list patří do každé marinády k masu, hlavně ke zvěřině, do zeleniny nakládané v octě. Každá omáčka k masu se koření bobkovým listem, ale opatrně, obvykle...
1598
Novinka
70% Arabica / 30% Robusta
Směs arabica a robusta z oblasti Střední Ameriky a Indie. Příjemná chuť této kávy je ovlivněna vyváženým poměrem dvou druhů káv a pomalým...
2351
Káva je vhodná na espresso, všechny kombinace s mlékem a nejlépe si rozumí s domácím kávovarem. Užijte si jí.
Chuť
Čokoláda, oříšky
Druh
Brazílie Pantano Buriti,...
4455
Anýz se používá do pokrmů asijských kuchyní, při nakládání červené řepy, mrkve, patří do koláčů, vánočního pečiva, anýzových placiček, mléčné polévky, ovesné kaše a sladké...
440
Novinka
Vhodné pro všechny druhy grilovaných mas, drůbeže a ryb.Složení: paprika, pepř, cibule, petržel list, kmín, koriandr, oregano, hořčičné semenoVýrobek obsahuje hořčičné semeno.
3431
K přípravě jemného, osvěžující čaje s citronovou trávou se používají usušené stonky, které se zalijí vroucí vodou. Žluto-zelený čaj chutná svěže citronově a po jeho vychlazení...
1469
Garam masala - indická „domácí směs“ je ostřejší směs, která se podobně jako Kari vyskytuje v mnoha různých variantách, závisejících na lokálních zvyklostech a chuti kuchařky....
2702
Herba centaurii
Příprava nálevu (platí pro listy, květy a natě):Jedna až dvě čajové lžičky se přelijí 1/4 litrem vroucí vody, nechají se v zakryté nádobě 15 minut odstát a...
1460
Novinka
Coriandrum sativum
Nepostradatelný v jihoamerické a thajské kuchyni jako součást pikantních omáček, též do mletého masa.Složení: koriandr setý
4419
Majoránka zjemňuje chuť játrových knedlíčků, téměř všech polévek, především bramborové, gulášové, hrachové a jiných. Je vhodná do mletého masa, luštěnin, do rybích salátů atd.
1607
Novinka
Koření na svařené víno je tradiční směs koření, která se používá ke kořenění svařeného vína na jižní Moravě. Neobsahuje cukr, ani žádné jiné přísady.Dva návody na přípravu...
2303
Oregano – dobromysl obecná je nejen rostlinou kořeninovou, ale také léčivou. Oregano je bezpodmínečně přísadou do pizzy, protože jí dává typickou příchuť. Dává se také do...
1133
Paprika sladká (80 ASTA). Paprika se hodí ke všem masitým pokrmům, k zelenině, do polévek, pomazánek apod. Pro svou lahodnou chuť a všestranné použití je pro přípravu jídel...
1134
říprava nálevu (platí pro listy, květy a natě):Jedna až dvě čajové lžičky se přelijí 1/4 litrem vroucí vody, nechají se v zakryté nádobě 15 minut odstát a scedí se. Nálev se...
1457
Cejlonská skořice je druh skořice vyhledávaný pro svou velmi jemnou a sladkou chuť a bohatou vůni. Je zároveň dražší, a proto je výrobci často míchána s levnější a chuťově...
479