Káva, čaj, bylinky, koření, ochucovadla
Z nebe padají vločky, hrají koledy a každý z nás se zase na chvilku stává tím malým dítětem, které se těší na Vánoce. Vychutnejte si tento bylinný čaj a nalaďte se na...
1568
Novinka
Nemusíte se bát, naše Kopřiva vás nepopálí. Právě naopak - její jemná chuť a příjemná vůně vás pohladí na jazyku. Jen jednou ochutnáte a spolehlivě si najde své stálé místo ve...
4247
3041
Novinka
Rostlina podobná bodláku, která má velmi dobré regenerační účinky na vaše játra i trávící soustavu.
4030
Novinka
Máme 2 druhy medu:
Med květový tekutý 1 kg
Med květový pastovaný 1 kg
3353
Listy rozmarýnu jsou velmi aromatické silné koření. Typickou příchuť dává jehněčím, skopovým a kuřecím pokrmům. Používá se ke kořenění zvěřiny, do marinád, rajčatové...
1601
1748
Novinka
Sušená cibule se dá použít do všech pokrmů místo čerstvé cibule. Opatrně při smažení, snadno se připálí.
2144
Příprava nálevu (platí pro listy, květy a natě):Jedna až dvě čajové lžičky se přelijí 1/4 litrem vroucí vody, nechají se v zakryté nádobě 15 minut odstát a scedí se. Nálev se...
434
Příprava nálevu (platí pro listy, květy a natě):Jedna až dvě čajové lžičky se přelijí 1/4 litrem vroucí vody, nechají se v zakryté nádobě 15 minut odstát a scedí se. Nálev se...
437
Bazalka je bylinka, která chutná ostře aromaticky. Používá se do všech zeleninových pokrmů, salátů, polévek, bílých omáček, špenátů a fazolí. Přidává se do bylinkového másla,...
999
Kurkuma (indický šafrán) obsahuje žlutá barviva, díky kterým ji můžeme použít tam, kde se používá šafrán. Na rozdíl od šafránu je barvivo kurkumy rozpustné v tucích a je...
1131
Novinka
Capsicum frutescens
Typické použití - do asijské a jihoamerické kuchyně.Složení: chilli mleté - středně pálivé
3428
Novinka
Kari je orientální směs koření, která se vyskytuje v mnoha variantách. Každá indická hospodyně míchá vlastní Kari. Naše Kari je směs indického typu zjemněná tak, aby...
2705
Novinka
Koření do perníku je tradiční směs perníkového koření, která se v Mělnické Vrutici vyrábí už od nepaměti a je také součástí mnohých průmyslově vyráběných perníků. Na obalu je...
2300
Lahůdkové droždí se vyrábí na substrátu bohatém na cukry - může to být třeba melasa. Kvasinky Saccharomyces cerevisiae se nechají několik dnů pomnožit. Potom se směs suší do...
482
Novinka
Použití: 1 až 2 čajové lžičky zalijte 250 ml vroucí vody, dochutit dle chuti například rostlinným mlékem a sladidlem
Složení
čekankový kořen 100%
2816
Novinka
Uzená paprika se používá ke všem masitým pokrmům, k zelenině, do polévek, pomazánek, kde se hodí její uzená chuť. Vhodná je také např. do gulášů, marinád k masu.
2150
Maca prášek BIO
Maca je kořenová rostlina typu ředkvičky nebo tuřínu, která roste vysoko v andských horách, kde ji již po staletí místní obyvatelé hojně využívají jako...
1967
Římský kmín – šabrej – je příbuzný kmínu kořennému. Má mnohem pronikavější, ostřejší vůni a chutná poněkud ostře. Používá se především v indické kuchyni, v Mexiku a severní...
1604
Novinka
Nové koření se také nazývá „všekoření“ (allspice). Používá se do marinád, polévek, k nakládané zelenině, do svařeného vína i perníku.
2147
Bobkový list patří do každé marinády k masu, hlavně ke zvěřině, do zeleniny nakládané v octě. Každá omáčka k masu se koření bobkovým listem, ale opatrně, obvykle...
1598
Anýz se používá do pokrmů asijských kuchyní, při nakládání červené řepy, mrkve, patří do koláčů, vánočního pečiva, anýzových placiček, mléčné polévky, ovesné kaše a sladké...
440
Novinka
Vhodné pro všechny druhy grilovaných mas, drůbeže a ryb.Složení: paprika, pepř, cibule, petržel list, kmín, koriandr, oregano, hořčičné semenoVýrobek obsahuje hořčičné semeno.
3431
Novinka
70% Arabica / 30% Robusta
Směs arabica a robusta z oblasti Střední Ameriky a Indie. Příjemná chuť této kávy je ovlivněna vyváženým poměrem dvou druhů káv a pomalým...
2351
K přípravě jemného, osvěžující čaje s citronovou trávou se používají usušené stonky, které se zalijí vroucí vodou. Žluto-zelený čaj chutná svěže citronově a po jeho vychlazení...
1469
Garam masala - indická „domácí směs“ je ostřejší směs, která se podobně jako Kari vyskytuje v mnoha různých variantách, závisejících na lokálních zvyklostech a chuti kuchařky....
2702
Majoránka zjemňuje chuť játrových knedlíčků, téměř všech polévek, především bramborové, gulášové, hrachové a jiných. Je vhodná do mletého masa, luštěnin, do rybích salátů atd.
1607
Novinka
Koření na svařené víno je tradiční směs koření, která se používá ke kořenění svařeného vína na jižní Moravě. Neobsahuje cukr, ani žádné jiné přísady.Dva návody na přípravu...
2303
Skořice je kůra skořicovníku, která se sloupne, usuší a používá se jako koření. Její zemito-dřevitá a zároveň sladká chuť se hodí k mléčné rýži, kompotu a koláči. Velmi dobře...
1466
Oregano – dobromysl obecná je nejen rostlinou kořeninovou, ale také léčivou. Oregano je bezpodmínečně přísadou do pizzy, protože jí dává typickou příchuť. Dává se také do...
1133
Paprika sladká (80 ASTA). Paprika se hodí ke všem masitým pokrmům, k zelenině, do polévek, pomazánek apod. Pro svou lahodnou chuť a všestranné použití je pro přípravu jídel...
1134
říprava nálevu (platí pro listy, květy a natě):Jedna až dvě čajové lžičky se přelijí 1/4 litrem vroucí vody, nechají se v zakryté nádobě 15 minut odstát a scedí se. Nálev se...
1457
Cejlonská skořice je druh skořice vyhledávaný pro svou velmi jemnou a sladkou chuť a bohatou vůni. Je zároveň dražší, a proto je výrobci často míchána s levnější a chuťově...
479
Novinka
Flos tiliae
Příprava nálevu (platí pro listy, květy a natě):Jedna až dvě čajové lžičky se přelijí 1/4 litrem vroucí vody, nechají se v zakryté nádobě 15 minut odstát a scedí...
2537
Pepř černý, bílý a zelený pocházejí ze stejné rostliny, jsou to plody pepřovníku v různém stupni zralosti.
1135
Hřebíček je velmi aromatické koření. Používá se celý nebo mletý ke kořenění sladkých pokrmů nebo pečiva, zvláště vánočního. Dále na tmavé maso, ponejvíce skopové a zvěřinu, do...
1129
Novinka
Aromatizovaný ovocný čaj bio
V šálku připomíná svou sytou barvou červené víno, vůní zase zralé plody černého bezu. Chuť tohoto čaje však utváří ovocná kyselost skutečných...
4118
Novinka
Zimní noci bývají předlouhé. Skořice a hřebíček v kombinaci s jablky, šípky a mandarinkovým i pomerančovým éterickým olejem dělá z tohoto čaje nepostradatelného společníka v...
4121
Pepř černý mletý je jedním z nejběžnějších druhů koření. Používá do polévek, omáček, k zelenině i masům.Pepř černý, bílý a zelený pocházejí ze stejné rostliny, jsou to plody...
476
Novinka
Kombu je hlubokomořská řasa rostoucí v čistých, chladných vodách severu. Kombu je jednou z řas nejbohatších na jód. Je velmi blízká řase Wakame, v některých receptech ji...
2573
Novinka
Dobrá nálada je nejstarší a možná nejoblíbenější bylinnou čajovou směsí Sonnentoru. Je v ní to nejlepší, co bylinky našeho kraje nabízejí a chutná jak dospělým, tak dětem. Když...
4115
Novinka
Název tohoto čaje není náhoda, neboť směs Kuc-kuc je výborným bylinným čajem pro chladné zimní dny, kdy na náš číhají bacily a nachlazení na každém kroku. Jednoznačně...
4112
pěstovaný černý čaj v bio-režimu (certifikace probíhá s termínem dokončení duben 2024)
Ručně sbíraný čaj s velkými listy zpracovaný tradiční gruzínskou ortodoxní technikou....
3666
Klasický ortodoxní zelený čaj Mt.Kenya Green - ve kvalitě BOP z vesnice Kangaita v Keni. Produkční družstvo Kangaita (pracovníci jsou členové družstva) zajištuje spravedlivé...
419