Mandle natural Valencia
Detailní popis produktu
Mandle můžeme mlsat samotné nebo v oříškových směsích, vynikající a zdravější (oproti běžným výrobkům v prodeji) jsou mandle pražené ve slupce bez oleje. Z mandlí můžeme připravit i domácí marcipán a různé nepečené cukroví, tradičně se mandle používají ve sladkých kynutých těstech. Chuť mandlí v desertech zvýrazníme, pokud mandle předem šetrně opražíme (nasucho na plechu při 170°C cca 15 až 20 minut). Mandle se velmi dobře hodí do ovocných salátů a jogurtů, které si sami dochucujeme. Lze doporučit vynikající chuťovou kombinaci mandle - banán. Mandlové „mléko“ je veganská náhrada kravského mléka: Hrnek mandlí namočíme na několik hodin do vody. Poté propláchneme, dobře rozmixujeme se 3 hrnky vody, přecedíme přes látku a dosladíme.
ZEMĚ PŮVODU: Španělsko
SLOŽENÍ: jádra sladkých mandlí z kontrolovaného ekologického zemědělství
UPOZORNĚNÍ PRO ALERGIKY: Výrobek obsahuje skořápkové plody a neobsahuje žádné stopy jiných alergenů.
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:
Energetická hodnota | 2619 kJ/626 kcal |
---|---|
Tuky | 56 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 6,3 g |
Sacharidy | 14 g |
z toho cukry | 2,3 g |
Vláknina | 11 g |
Bílkoviny | 22 g |
Sůl | <0,01 g |
NÁZEV A SKLADOVÁNÍ: Jádra sladkých mandlí. Skladujte v suchu, chraňte před teplem.
bio nebio s.r.o. Průmyslová zóna 103 267 51 Bavoryně Středočeský kraj