BIO Krupice špaldová celozrnná
Detailní popis produktu
Špalda je, na rozdíl od průmyslově pěstované pšenice, velmi dobře stravitelná. Průmyslově pěstovaná pšenice je vyšlechtěná především na velká zrna s velkým jádrem, které obsahuje převážně škrob, což pro nás není úplně výhodné.
Špalda má proti průmyslové pšenici výhodnější obsah bílkovin, vlákniny, minerálních látek i vitamínů. Je i chuťově atraktivnější, má chuť i vůni po oříšcích. Proto je zásadní nepěstovat a nešlechtit špaldu na úkor nutriční hodnoty a kvality.
Složení:
100 % celozrnná krupice špaldová BIO
Skladování:
Skladujte při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 75 %.
Průměrné výživové údaje ve 100 g
- Energie: 1576 kJ / 372 kcal
- Tuky: 1,7 g
- z toho nasycené nemastné kyseliny: 0,3 g
- Sacharidy: 73,2 g
- z toho cukry: 1,5 g
- Vláknina: 5,8 g
- Bílkoviny: 13,1 g
- Sůl: 0,003 g
PRO-BIO, obchodní společnost s r.o., Lipová 40, 788 32 Staré Město, okr. Šumperk