Rýžový nápoj 0,75 l
Detailní popis produktu
Ochranná známka Demeter se užívá pro označení produktů biodynamického zemědělství v přibližně padesáti zemích světa. Certifikát Demeter je udělován po splnění dalších kritérií nad rámec ekologického zemědělství (každá země má vlastní národní standard) a užití této značky je podmíněno velmi přísnými kontrolami a smluvními podmínkami.
Biologicko-dynamické (zkráceně biodynamické) zemědělství je nejstarší metodou alternativního či ekologického hospodaření. Jeho základem je tzv. Zemědělský kurz, který v roce 1924 představil rakouský filosof, esoterik, lektor a duchovní otec antroposofie Dr. Rudolf Steiner. V současné době hospodaří touto metodou cca 6 400 farem a zemědělských podniků (210 000 ha) v podstatě na všech kontinentech.
V biodynamickém zemědělství se nepoužívají žádná anorganická hnojiva a chemické přípravky.Harmonickým procesům v půdě a zdravému vývoji rostlin napomáhají speciální preparáty, kterése dělí na polní: roháček (500) a křemenáček (501) a kompostové (preparáty 502-508).
Jejich zhotovování může zpočátku působit poněkud podivně, avšak kdo se preparátové prácizačne důkladněji věnovat, je jí velmi záhy fascinován. Jako svým způsobem domácí statkové lékypůsobí preparáty na konstituci a přírodní procesy zemědělského podniku, chápaného jakoorganismus a individualita.
Biodynamici patřili vždy také k průkopníkům ekologického šlechtění rostlin a množení osiv,alternativního výzkumu kvality potravin, ale také komunitního života na farmách, spojenízemědělství s péčí o postižené, s výchovou a vzděláváním dětí a mládeže atd.
Biodynamičtí zemědělci se sdružují do národních svazů Demeter (jméno řecké bohyně úrodnostia plodnosti), které tvoří mezinárodní asociaci Biodynamic Federation - Demeter International.„Demeter“ je také označení a chráněná známka pro biodynamické produkty.