Vrtule - fusilli semolinové

Neohodnoceno
Značka: Fajna pasta
121 Kč / kg
Skladem (0,44 kg)

Použití: Hodí se hlavně do salátů nebo k zeleninovým omáčkám. Zajímavou chuť mají také s bazalkovým či rajčatovým pestem. Jsou to jedny z nejoblíbenějších těstovin, obzvláště děti mají vrtulky nejraději.

Složení:
semolinová mouka

Detailní informace

Detailní popis produktu

Příprava:
těstoviny vložte vroucí osolené vody a vařte 8-10 min. Občas promíchejte, sceďte.
 
Těstoviny jsou vyráběny z kvalitních surovin, sušeny při nízkých teplotách a ručně baleny.

Spirálovitě stočené těstoviny (vřetena, vrtule, spirály).

Italsky fuso znamená - kroucení, vývrtka.
Správná výslovnost: fuzíli

Těstoviny i polévkové nudle jsou vyráběny metodou protlačování přes speciální matrice pomocí stroje na výrobu těstovin a poté ručně uloženy na dřevěné sušící rošty. Sušení těstovin probíhá několik dní a je blízké původnímu tradičnímu způsobu sušení. Tento postup zajišťuje zachování veškerých živin a charakteristické chuti po použitých přísadách.
Po usušení se těstoviny balí ručně.

Fajna pasta vznikla z lásky k Itálii, těstovinám, dobrému jídlu a pití. Fajna pasta je beskydsko-italský název a v překladu znamená skvělé těstoviny. Těstoviny z Beskyd vyráběné podle ověřených italských receptur.

Ve Frenštátě pod Radhoštěm vznikají těstoviny jako - spaghetti, fusilli, fettuccine, obláčky, ale také klasické české vaječné polévkové nudle vlasové či řezané

Prvořadá je pro nás skvělá chuť. Ta závisí na kvalitě surovin a výrobním procesu. Těstoviny vyrábíme z českých a italských surovin bez jakýchkoliv přídavných barviv či látek. Umíme těstoviny z mouky semolinové, celozrnné (špaldové a žitné) a také těstoviny ochucené zeleninou, bylinkami a kořením (od regionálních farmářů).

Těstoviny i polévkové nudle jsou vyráběny metodou protlačování přes speciální matrice pomocí stroje na výrobu těstovin a poté ručně uloženy na dřevěné sušící rošty. Sušení těstovin probíhá několik dní a je blízké původnímu tradičnímu způsobu sušení. Tento postup zajišťuje zachování veškerých živin a charakteristické chuti po použitých přísadách.
Po usušení se těstoviny balí ručně.