Makový olej
Detailní popis produktu
Detailní popis produktu
Místo výroby oleje:
Olejarstvi.cz, Ing. Rostislav Ryšavý, lipov 437
Skladování:
Skladovat při teplotách do 20 st.C.
Způsob výroby:
Olej je vyráběn mechanickým lisováním semínek metodou za studena. Teplota oleje vytékajícího z lisu se pohybuje do 35 ºC a tak si olej uchovává všechny své látky v nepoškozeném stavu. Takto vylisovaný olej následně sedimentuje pak se přefiltruje a ještě jednou sedimentuje.
Dle zákona 77/2003 sb. je olejem lisovaným za studena - olej získaný pouze mechanickými postupy vyluhování nebo
lisování bez tepelného ohřevu, které nevedou ke změnám charakteru oleje a pro jeho vyčištění se používá pouze promývání vodou, usazování, filtrování a odstřeďování.
Trvanlivost: 1 rok
Složení mastných kyselin v oleji:
Bude doplněno na základě rozboru nebo obecných informací o složení mastných kyselin použité odrůdy.
Některé prospěšné účinky nenasycených mastných kyselin:
- “Kyselina linolová přispívá k udržení normální hladiny cholesterolu v krvi.” "Příznivého účinku se dosáhne
při přívodu 10 g LA denně." - “Kyselina α-linolenová přispívá k udržení normální hladiny cholesterolu v krvi.” "Příznivého účinku se dosáhne
při přívodu 2 g ALA denně." - “Nahrazení nasycených tuků nenasycenými tuky ve stravě přispívá k udržení normální hladiny cholesterolu v krvi. Kyselina olejová je nenasycený tuk.” (Nařízení Komise (EU) č. 432/2012) (4)