Jablečný ocet
Detailní popis produktu
Postup výroby:
Jablečný ocet se vyrábí z čerstvě vylisované jablečné šťávy z jablek od lokálních sadařů. Jablečná šťáva poté pomalu prokvašuje na ocet po dobu šesti a více měsíců. Tento způsob výroby používali naši předkové. Proces kvašení je pak naprosto přirozený a veškerou proměnu cukrů na ocet zařídí přírodní bakterie bez přídavku umělých kultur. Ocet nepasterizujeme a nefiltrujeme, díky čemuž si zachovává svou přirozenou výrazně ovocnou a jemnou chuť. Po zředění vodou a doslazení je z něj osvěžující nápoj.
10 důvodů, proč pít každý den jablečný ocet:
- 1. Detoxikuje organismus. Výzkumy ukazují, že pomáhá stimulovat kardiovaskulární oběh a napomáhá detoxikaci organismu.
- 2. Posiluje imunitu. Má antibakteriální účinky a upravuje příznivě stav střevní mikroflóry.
- 3. Vyrovnává překyselení organismu. Jablečný ocet pomáhá tělu udržovat si zdravou zásaditou hladinu pH.
- 4. Pomáhá při hubnutí. Jablečný ocet pomáhá štěpení tuků a to z něj dělá skvělého pomocníka při hubnutí.
- 5. Posiluje srdce a cévy. Obsahuje výrazné množství draslíku, který je důležitý pro správnou činnost srdce a cév.
- 6. Pomáhá při alergiích a chřipce. Tento zázračný ocet napomáhá rozpadu hlenů ve všech částech těla a čistí lymfatické uzliny. Výzkumy svědčí o tom, že jablečný ocet pomáhá s alergiemi díky jeho schopnosti redukovat hleny a čistit ucpané dutiny.
- 7. Snižuje cholesterol. Jablečný pektin příznivě působí na snižování hladiny cholesterolu.
- 8. Posiluje zuby a kosti. Vápník je důležitý pro tvorbu kostí a zubů.
- 9. Zbavuje tělo kvasinek. Tento ocet je bohatým zdrojem přírodních enzymů, které pomáhají tělu zbavit se kandidy – kvasinky, které okupují lidské tělo. Kandida je také zodpovědná za symptomy jako únava, špatná paměť, obrovská chuť na sladké a kvasinkové infekce.
- 10. Pomáhá při trávení. Jablečný ocet dokáže nastolit správnou nízkou kyselost a tudíž snížit možnost pálení žáhy. Zastánci přírodní medicíny říkají, že byste měli pocítit úlevu velice rychle po požití jedné lžičky jablečného octu zapité sklenicí vody.
zdroj: https://www.zdravibezchemie.cz/smartblog/17_10-duvodu-proc-pit-jablecny-ocet.html
Doplňkové parametry
Kategorie: | Stáčené - oleje a octy |
---|---|
Hmotnost: | 1 kg |