Vítejte na stránkách Bezobalového obchodu GRAM v Olomouci, pro více informací, jak nakupovat bezobalově online navštivte záložku JAK FUNGUJE BEZOBALOVÉ NAKUPOVÁNÍ

Jablečný ocet 8%

Neohodnoceno
115 Kč / kg
Skladem (4,978 kg)

Jablečný ocet je ovocný ocet vyrobený fermentací (kvašením) jablečné šťávy a to bez přidání kvasinek či bakterií octového kvašení a bez tepelného ošetření. Jedná se tedy o jablečný ocet nepasterizovaný. Jeho vůně a chuť je velmi aromatická a výrazná. 

Detailní informace

Detailní popis produktu

Jablečný ocet je ovocný ocet vyrobený fermentací (kvašením) jablečné šťávy a to bez přidání kvasinek či bakterií octového kvašení a bez tepelného ošetření. Jedná se tedy o jablečný ocet nepasterizovaný.  Jeho vůně a chuť je velmi aromatická a výrazná.

Octové kvašení probíhá ve dvou fázích – nejdříve kvasinky spotřebují cukr a vyrobí alkohol. Poté se zapojí jiný druh kvasinek, konkrétně z rodu Acetobacter, a ty zpracují přítomný alkohol (etanol) na ocet, resp. kyselinu octovou. Následně se ocet nechává zrát - čím déle, tím lépe. Námi nabízený produkt je filtrovaný a nepasterizovaný.

Použití v kuchyni je velmi široké a zahrnuje ochucování salátových dresinků, marinád, čatní, k čerstvé zelenině, k přípravě marinád na maso, konzervování potravin. Jablečný ocet se také využívá jako pomocník při hubnutí, pročišťuje organismus, na koupele rukou a pleti, pro oplachování vlasů po umytí (dodává lesk). 

Jablečný ocet se používá i jako doplněk stravy. Různé zdroje uvádí že obsahuje důležité složky jako vápník, draslík, hořčík, vitamín C, B1, B2, B6 i biotin.

Složení: ocet kvasný ovocný, pitná voda

Obsah kyseliny octové: 5%

Skladování: v suchu, chraňte před přímým slunečním zářením 

Výživové hodnoty na 100 ml: 

Energetická hodnota  <50 kJ / <12 kcal

Tuk <0,1 g
 - z toho nasycené mastné kyseliny <0,1 g
Sacharidy <0,3 g
- z toho cukry  <0,1 g
Bílkoviny  <0,3 g
Sůl  0,03 g

Před použitím je nutné jablečný ocet naředit. Nepodávat dětem do 3 let věku. Jablečný ocet by neměly užívat osoby s vředovými chorobami.

10 důvodů, proč pít každý den jablečný ocet:

  • 1. Detoxikuje organismus. Výzkumy ukazují, že pomáhá stimulovat kardiovaskulární oběh a napomáhá detoxikaci organismu.
  • 2. Posiluje imunitu. Má antibakteriální účinky a upravuje příznivě stav střevní mikroflóry. 
  • 3. Vyrovnává překyselení organismu. Jablečný ocet pomáhá tělu udržovat si zdravou zásaditou hladinu pH. 
  • 4. Pomáhá při hubnutí. Jablečný ocet pomáhá štěpení tuků a to z něj dělá skvělého pomocníka při hubnutí.
  • 5. Posiluje srdce a cévy. Obsahuje výrazné množství draslíku, který je důležitý pro správnou činnost srdce a cév.
  • 6. Pomáhá při alergiích a chřipce. Tento zázračný ocet napomáhá rozpadu hlenů ve všech částech těla a čistí lymfatické uzliny. Výzkumy svědčí o tom, že jablečný ocet pomáhá s alergiemi díky jeho schopnosti redukovat hleny a čistit ucpané dutiny.
  • 7. Snižuje cholesterol. Jablečný pektin příznivě působí na snižování hladiny cholesterolu.
  • 8. Posiluje zuby a kosti. Vápník je důležitý pro tvorbu kostí a zubů.
  • 9. Zbavuje tělo kvasinek. Tento ocet je bohatým zdrojem přírodních enzymů, které pomáhají tělu zbavit se kandidy – kvasinky, které okupují lidské tělo. Kandida je také zodpovědná za symptomy jako únava, špatná paměť, obrovská chuť na sladké a kvasinkové infekce.
  • 10. Pomáhá při trávení. Jablečný ocet dokáže nastolit správnou nízkou kyselost a tudíž snížit možnost pálení žáhy. Zastánci přírodní medicíny říkají, že byste měli pocítit úlevu velice rychle po požití jedné lžičky jablečného octu zapité sklenicí vody.

zdroj: https://www.zdravibezchemie.cz/smartblog/17_10-duvodu-proc-pit-jablecny-ocet.html

Doplňkové parametry

Kategorie: Stáčené - oleje a octy
Hmotnost: 1 kg