Hořčice Karotkin
Detailní popis produktu
Plnotučná hořčice
Ať už si dáváte na talíř jakoukoli hořčici, její základ je vždy stejný: patří do něj hořčičné semeno, sůl a ocet. Samotné semeno pak určuje pálivost a chuť pochoutky. Semena bílé hořčice jsou jemnější, méně výrazná a vyrábí se z nich oblíbená tuzemská plnotučná hořčice. Chuť hořčičných semínek má na svědomí zejména enzym myrosináza, který ostře pikantní chuť a zajímavou vůni hořčičné silice aktivuje stykem s vodou. Plnotučná je základních druh hořčice, který je v naší kuchyni nejčastěji používán. Je světle žluté barvy a sladkokyselé chuti.
Složení: semeno hořčice bílé, voda, vinný ocet, fruktóza, sůl, směs koření.
Skladujte v suchu do teploty 28 °C.
Po otevření skladujte do teploty 8 °C.
Moravská hořčice
Když smícháte rozemleté semena hořčice s vodou spustíte enzymatický proces. Výsledkem je výrazná štiplavost a ostrá chuť. Ostrost zmírníme přidáním kyselé látky, která enzymatický proces zastaví. Složení nahrubo rozemleté černé a bílé hořčice je doplněno vinným octem a červeným vínem.
Složení: semeno hořčice bílé a černé, červené víno, vinný ocet, fruktóza, sůl, směs koření.
Skladujte v suchu do teploty 28 °C.
Po otevření skladujte do teploty 8 °C