Pivovarské krekry s mlátem a se sýrem

Novinka
Neohodnoceno
550 Kč / kg
Skladem (0,294 kg)

Složení: Bio pšeničná mouka hladká, pivovarské mláto (ječné slady, voda) 20,3 %, bio pšeničná mouka celozrnná, bio slunečnicový olej HOSO, bio gouda (bio pasterované kravské mléko, jedlá sůl, škrob, mlékárenské kultury, mikrobiální siřidlo) 5,6 %, mořská jedlá sůl, bio sojová omáčka (pitná voda, sojové boby, pšenice, jedlá sůl, fermentační činidlo Aspergillus oryzae). Neobsahuje žádné kypřící látky.

Alergeny: lepek, sója, mléko

Detailní informace

Detailní popis produktu

Pivovarské krekry, po kterých se umlátíte!
Jsou totiž vyrobeny z plzeňského mláta. To vzniká v pivovaru při výrobě piva a má skvělé vlastnosti – obsahuje méně sacharidů než běžná mouka a je naopak velmi bohaté na vlákninu, bílkoviny i vitamín E. A když tenhle poklad z Plzeňského Prazdroje zpracují pekaři z Biopekárny Zemanka, vzniknou jedinečné mlátové krekry, které se skvěle hodí k pivu, čaji i jen tak k zakousnutí.
A jak z piva vzniknou krekry, navíc v Biopekárně Zemanka, která si zakládá na nejkvalitnějších bio surovinách z ekologického zemědělství od lokálních výrobců? Potřebujeme umění sládků Prazdroje, kteří ve své sladovně promění kvalitní sladovnický ječmen na slad. Ten smíchají s vyhlášenou měkkou vodou z plzeňských pivovarských studní a po uvaření a scezení jim zbyde mláto. A zatímco pivo následně kvasí a leží, mláto putuje do Zemanky, kde z něj pekaři připraví jedinečné slané, sýrové nebo česnekové krekry.
Surovina, která zbývá z vaření piva, nabývá nový rozměr. Rozměr pivovarského krekru, po kterém se umlátíte.

Výživové údaje na 100 g
Energetická hodnota 1546 KJ /371 kcal
tuky 17,00 g
z toho nasycené mastné kyseliny/nasýtené mastné kyseliny 2,30 g
Sacharidy 42,00 g
z toho cukry 1,70 g
bílkoviny 13,00 g
sůl 1,90 g
Trvanlivost v měsících 6