Kokosové mléko sušené BIO

Neohodnoceno
Značka: Sense Coco
520 Kč / kg
Skladem (2,486 kg)

Jedná se rostlinnou náhradu mléka, která není nijak alergenní, je zcela bez cholesterolu a je vhodná pro vegany. Ocení ji lidé s intolerancí na kasein či laktózu, stejně jako lidé s alergií na kravské mléko.

 

Detailní informace

Detailní popis produktu

Kokosové mléko v prášku je rychlým zdrojem energie. 

Je velmi dobře rozpustné ve vodě, takže s ním vykouzlíte jemnou a krémovou konzistenci. Hodí se všude tam, kde byste použiliBIO kokosové mlékoko, tedy pro přípravu nápojů, dezertů, dresinků, pro přípravu kari, ale i jiných východních pokrmů. V lehčí podobě ho můžete použít jako náhradu mléka klasického do kávy, k zalití müsli nebo jako základ pro různé koktejly. 

Příprava kokosového mléka

Je jen na vás, zda-li aktuálně potřebujete mléko hustší, např. na thajské kari či smoothies nebo slabší např. jako náhradu mléka do kávy. Tak jako tak se stačí při přípravě držet doporučovaných poměrů.

Pro přípravu kokosového mléka tak, jak ho znáte z plechovky, rozmíchejte 3 lžíce kokosového mléka v prášku ve 150 ml teplé vody. Pro přípravu mléka slabšího rozmíchejte pouze 1 lžíci prášku ve 150 ml teplé vody. 1 lžíce odpovídá přibližně 6 g prášku.

Maltodextrin

Samotné sušené mléko je velmi nezbedné a k tomu, aby se v něm nevytvářely hrudky a bylo dobře sypké, potřebuje parťáka. Pro tyto účely se k němu přidává v různém množství maltodextrin. Maltodextrin se používá jednak jako přídatná látka v potravinářství, ale také jako výhodný zdroj energie pro sportovce. Je totiž tvořen několika molekulami glukózy. Jedná se tedy o naprosto bezpečnou látku, která našemu organizmu nijak neškodí, i když se na ní často kouká negativně, jako na přidaný cukr. Maltodextrin v našem kokosovém mléce v prášku nepochází z geneticky upravené kukuřice.

Jak se maltodextrin odráží na nutričním složení sušeného mléka?

Maltodextriny se skládají obvykle z 3 až 20 jednotek glukózy a jejich množství v potravině bývá zahrnuto pod sacharidy, jelikož mají blíže ke škrobům. Z toho důvodu je obsah sacharidů u kokosového mléka v prášku mnohem vyšší než u bio kokosového mlékoka, ale obsah jednoduchých cukrů zůstává velmi nízký. Vysoký obsah tuku ve výrobku však zabezpečuje nízký glykemický index, takže se není třeba zvýšeného množství sacharidů obávat.

 

 

VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 g 

Energetická hodnota 2831 kJ / 674 kcal 
Tuky 54,9 g
z toho nasycené 50,9 g
Sacharidy 41 g
z toho cukry 7,8 g
Bílkoviny 3,9 g
Sůl < 0,1 g
Sodík 39 mg