Tsampa - pražený ječmen (B)

Novinka
Neohodnoceno
299 Kč / kg
Skladem (> 5 kg)

Tsampu, tedy pražený a mletý bio ječmen té nejvyšší kvality pro Vás vyrábíme ručně a s láskou podle pradávné himálajské receptury. Tsampa je zdravá, chutná,  velice jednoduchá a rychlá na přípravu a potěší Váš žaludek i srdce třeba jako snídaňová kaše, živinový boost do smoothie či polévky, energetická svačinka, kterou s sebou sbalíte kamkoliv nebo zdravá dobrota k odpolední kávičce.

Recepty, jak připravit Tsampu naleznete zde.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Tsampa je ručně pražený a mletý bio ječmen. Přičemž už samotný ječmen je zcela výjimečný, o čemž naši předci dobře věděli a my na to trochu zapomněli. Nyní se to snažíme rychle napravit. Tsampa je navíc již pražená, takže se nemusí tepelně upravovat. Příprava jídel je tudíž snadná a rychlá.

Lidé z oblasti severní Indie, Nepálu a Tibetu tsampu jedí denně už po tisíce let. Podle starého nomádského přísloví se ostatně traduje, že „s hrstkou tsampy přejdeš Himálaj“. Ale i když zrovna neplánujete výšlap na nejvyšší hory světa, tsampu pro její vlastnosti oceníte i v doma kuchyni.

Složení: celozrnný ječmen (z ekologického zemědělství v ČR) 

  • Tsampu vyrábíme z bio ječmene, který vyrostl na polích jižní Moravy. Do čisté tsampy nic jiného nepřidáváme – to důležité obsahuje ječmen samotný.

Seznam alergenů: lepek

Země původu: Česká republika

Ječmen má výjimečné nutriční vlastnosti. Ve 100 gramech tsampy najdete například 20 % doporučené denní dávky železa, po 21 % hořčíku a zinku, 31 % vitamínu B3 nebo 23 % vitamínu B5.

Skladujte v suchu a temnu v uzavřeném obalu. Výrobek pochází z produkce šetrné k životnímu prostředí.

Garantovaná trvanlivost tsampy je 1 rok od její výroby. Je ale také dost možné, že vydrží mnohem déle – byla ostatně vybrána jako snídaně astronautů pro mise na Mars.

Distributor: MOST ProTibet, o. p. s. – shop.protibet.cz 

O Tsampě:

Tsampa superpotravina každým coulem. Obsahuje vitamíny, minerály, vlákninu, proteiny i betaglukan. Oproti jiným obilninám má navíc nejnižší glykemický index a méně lepku.

V drsné krajině Himálaje si tsampu oblíbili Tibeťané i místní Šerpové. Dává jim energii, která zdolává kopce, a pocit sytosti na celý den. Přibalte ji do batohu, až příště vyrazíte do hor. S hrstkou tsampy chytnete druhý dech. Ověřeno na vlastní kůži.

Pokud jste v kuchyni jako Alenka v říši divů, nevadí. Tsampu nemusíte vařit ani péct. Díky tepelné úpravě pražením ji stačí přimíchat do kaše, jogurtu nebo smoothie. Neochutnat tsampu v dezertech, placičkách či cukroví by však byl skoro hřích. Inspirujte se našimi recepty.

Český bio ječmen pražíme a meleme jako sociální podnik. Díky prodeji tsampy můžeme podporovat himálajskou komunitu a vrátit tak regionu, co nám dal. Jedinečný recept na dobré zdraví. Děkujeme, že pomáháte s námi.