Bio čerstvé máslo 250 g

Novinka
4 hodnocení
105 Kč / ks
Skladem (>5 ks)

Dobré zacházení se zvířaty a přírodní krmivo jsou základem alpského másla, které je stloukáno z čerstvé smetany z mléka od volně se pasoucích krav. Vysoká kvalita bio smetany stejně jako její čerstvé zpracování v mlékárně garantují tu nejlepší chuť, konstantní kvalitu a snadnou roztíratelnost. Použité mléko pochází výhradně z prověřených alpských ekologických statků. Na vrchní straně másla je vyražena pečeť, díky které se alpské máslo stane ozdobou Vašeho stolu.
Alpské máslo Berchtesgadener Land je vyrobeno z mléka od volně se pasoucích krav, jež si vybírají horské bylinky, které jim nejvíce svědčí. To se projeví nejen v nutričních hodnotách mléka, ale také v jeho vůni a chuti. Mléko má smetanovější nažloutlou barvu v porovnání s běžným mlékem, lahodnou chuť a příjemnou vůni.
VÝHODY BIO MLÉKA OBECNĚ: Krávy nesmí konzumovat geneticky manipulované plodiny a živočišná krmiva (takzvané masokostní moučky). U žádné krávy z ekologického chovu nikdy nebyla prokázána nemoc šílených krav. Zakázáno je používání hormonů a preventivní podávání antibiotik. Je-li nutno zvíře léčit antibiotiky, pak doba, po kterou se její mléko nezpracovává na prodej, je prodloužena minimálně dvakrát oproti běžným chovům.

Detailní informace

Detailní popis produktu

OBSAH: 250 g
ZEMĚ PŮVODU: Německo
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:
Obsah tuku 82 %.

Energetická hodnota 3070 kJ/747 kcal
Tuky 82,3 g
z toho nasycené mastné kyseliny 54 g
Sacharidy 0,8 g
z toho cukry (laktóza) 0,8 g
Bílkoviny 0,6 g
Sůl < 0,1 g

NÁZEV A SKLADOVÁNÍ: Čerstvé alpské máslo. Skladujte při teplotě 2 - 8 °C.

Možná si myslíte, že vozit mléko a mléčné výrobky do Česka nemá smysl. Nebo to třeba smysl má, ale jen když jsou levnější, tak jak to anonymně dělají velké mlékařské firmy. Dovolte nám zkusit Vás přesvědčit o opaku.

Mlékárna Berchtesgadener Land Molkerei není obyčejnou mlékárnou. V roce 1927 siěkolik sedláků z okolí německého Pidingu řeklo, že je možná škoda prodávat jen nezpracované mléko. Byli zvyklí si doma připravovat tvaroh, jogurt a máslo pro vlastní potřebu, tak proč je nezkusit prodávat dál? A tak založili družstvo a mlékárnu. Ta dodnes pevně stojí na dvou pilířích. Prvním je alpské mléko. Ano, jistě, spousta firem tvrdí, že používá ve svých výrobcích alpské mléko, ale ne vždy to je pravda. Jenže mlékárna Berchtesgadener Land prostě jiné mléko, než to od svých členů, nevykupuje. Nedotčená příroda, horské louky, alpské bylinky, dostatek pohybu – co víc si může kráva přát. A na chuti a nutričních vlastnostech mléka je to opravdu znát.

Druhým důvodem úspěchu mlékárny Berchtesgadener Land je tradiční způsob zpracování. Ne, nebudeme Vám tvrdit, že se zde stlouká máslo v dřevěných máselnicích. Pokrok nelze zastavit a ne vždy je to žádoucí. Mlékárna má moderní zařízení a vyhovuje všem hygienickým požadavkům. Ale dodržují se zde původní časem ověřené praktiky – máslo se stlouká z denně čerstvé smetany, čerstvé mléko ve skle není homogenizované a má smetanovou čepičku a do bílého jogurtu se nedává škrob.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola