Bio čerstvé máslo 250 g
Související produkty
Detailní popis produktu
OBSAH: 250 g
ZEMĚ PŮVODU: Německo
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:
Obsah tuku 82 %.
Energetická hodnota | 3070 kJ/747 kcal |
---|---|
Tuky | 82,3 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 54 g |
Sacharidy | 0,8 g |
z toho cukry (laktóza) | 0,8 g |
Bílkoviny | 0,6 g |
Sůl | < 0,1 g |
NÁZEV A SKLADOVÁNÍ: Čerstvé alpské máslo. Skladujte při teplotě 2 - 8 °C.
Možná si myslíte, že vozit mléko a mléčné výrobky do Česka nemá smysl. Nebo to třeba smysl má, ale jen když jsou levnější, tak jak to anonymně dělají velké mlékařské firmy. Dovolte nám zkusit Vás přesvědčit o opaku.
Mlékárna Berchtesgadener Land Molkerei není obyčejnou mlékárnou. V roce 1927 siěkolik sedláků z okolí německého Pidingu řeklo, že je možná škoda prodávat jen nezpracované mléko. Byli zvyklí si doma připravovat tvaroh, jogurt a máslo pro vlastní potřebu, tak proč je nezkusit prodávat dál? A tak založili družstvo a mlékárnu. Ta dodnes pevně stojí na dvou pilířích. Prvním je alpské mléko. Ano, jistě, spousta firem tvrdí, že používá ve svých výrobcích alpské mléko, ale ne vždy to je pravda. Jenže mlékárna Berchtesgadener Land prostě jiné mléko, než to od svých členů, nevykupuje. Nedotčená příroda, horské louky, alpské bylinky, dostatek pohybu – co víc si může kráva přát. A na chuti a nutričních vlastnostech mléka je to opravdu znát.
Druhým důvodem úspěchu mlékárny Berchtesgadener Land je tradiční způsob zpracování. Ne, nebudeme Vám tvrdit, že se zde stlouká máslo v dřevěných máselnicích. Pokrok nelze zastavit a ne vždy je to žádoucí. Mlékárna má moderní zařízení a vyhovuje všem hygienickým požadavkům. Ale dodržují se zde původní časem ověřené praktiky – máslo se stlouká z denně čerstvé smetany, čerstvé mléko ve skle není homogenizované a má smetanovou čepičku a do bílého jogurtu se nedává škrob.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.