Hrášek semínka na klíčení BIO
Detailní popis produktu
Jak konzumovat BIO hrášek
Oblíbené jsou ale jen tak samotné. Klíčky se ale hodí také pro přípravu pomazánek, nebo jen tak na chleba s pomazánkou. Možné je i další tepelné zpracování do těstovin, rýže a nudlí. Je totiž zvykem je restovat.
Semínka BIO hrášku si můžete zasadit také do truhlíku či na zahrádku.
Charakteristika
Ideální je však konzumovat klíčky syrové, kdy si tak zachovají maximum výživných látek a vitamínů. Klíčky se konzumují celé včetně kořenů a patří mezi bohatý zdroj vitamínů, minerálů a enzymů. Obsahují vysoký podíl velice cenné vlákniny a další prospěšné ementy a silně antioxidační látky.
Návod na klíčení
• Semínka zalijeme vodou a necháme odstát minimálně 2 hodiny, ideálně přes noc.
• Lehce navlhčené je vložíme do klíčící nádoby.
• Semínka ponecháme na tmavém a teplém místě, kde začnou klíčit.
• Klíčky je potřeba pravidelně proplachovat, abychom zabránili plísním (2-3x denně).
• První klíčky se objeví po 24 hodinách.
• Ke konzumaci jsou vhodné klíčky po 3-4 dnech.
• Před konzumací klíčky opláchněte.
Rady a tipy
• Doporučujeme klíčit na klíčící misce, sítku, ve sklenici, nebo v PET lahvi, nikoliv na vatě.
• Pro delší trvanlivost doporučujeme hotové klíčky uchovávat v lednici, kde nám vydrží i týden.